NEN 3140
Keuren Elektrische Gereedschappen

Inhoud van de pagina

Keuren arbeidsmiddelen NEN 3140

Wat kunt u dan verwachten en hoe ziet zo’n keuringsproces eruit?
Het keuren van (elektrische) apparaten, gereedschappen en arbeidsmiddelen zodat ze voldoen aan de wettelijk gestelde ARBO en VCA eisen vereist vakkundigheid en de juiste apparatuur.

De keuring van arbeidsmiddelen verloopt volgens de volgende stappen:

Nadat u akkoord bent gegaan met onze vrijblijvende offerte, maken wij een afspraak met u over de datum, locatie en duur van de keuring. Dit kan dus bij u of bij ons.
Wij keuren de door u aangeboden schone (elektrische) apparaten, gereedschappen en arbeidsmiddelen op de door u gekozen locatie en altijd op een droge en veilige werkplek en verharde ondergrond.

Elk item wordt voorzien van een uniek keuringsnummer door middel van het serienummer van het apparaat of gebruiken het reeds bestaande registratiesysteem/aangebrachte keuringsnummer

Wij keuren het item met een digitale apparatentester en een visuele inspectie, de meetwaarden worden hierin opgeslagen.

Het gekeurde item wordt voorzien van een goed- of afkeurings sticker waarop te zien is tot wanneer deze is gekeurd. (Mocht een apparaat of arbeidsmiddel om wat voor reden afgekeurd worden en kan dit ter plekke worden gemaakt, dan zullen wij overleggen met u om het apparaat of arbeidsmiddel eventueel herstellen zodat deze weer goedgekeurd word en u het apparaat weer kunt gebruiken)

Op onze locatie worden de gegevens verwerkt met behulp van een speciaal software programma zodat een digitaal keuringsrapport wordt aangemaakt.

Het complete digitale keuringsrapport (overzichtslijsten en per apparaat of arbeidsmiddel een afzonderlijk keuringscertificaat) ontvangt u digitaal via de mail in PDF (of usb-stick in overleg) zodat u bij een controle kunt aantonen dat de arbeidsmiddelen volgens de wettelijke gestelde NEN normen zijn gekeurd en tevens kunt u hiermee zien welke soorten arbeidsmiddelen u heeft en hoeveel u heeft. Dit voor uw eigen inventaris en eventueel voor verzekeringsmaatschappijen. 

Wij maken een keuringsplanning aan en informeren u minimaal één maand van tevoren, wanneer de arbeidsmiddelen opnieuw moeten worden gekeurd. Op deze manier heeft u er zelf geen omkijken meer naar.

Wat te doen met reparaties?

Bij de keuringen komen vaak ook (kleine) reparaties naar voren, denk bijvoorbeeld aan stekkers en aansluitsnoeren. Deze meeste reparaties kunnen wij vaak per direct uitvoeren, hierdoor kunnen deze arbeidsmiddelen gelijk meegenomen worden in de keuringen. Mocht dit bij een keuringsobject het geval zijn, bespreken wij dit uiteraard eerst met u voordat wij een handeling uitvoeren.

Wat te doen met afgekeurde arbeidsmiddelen?

Wanneer arbeidsmiddelen afgekeurd worden, houden wij deze apart. Deze mogen zich dan in principe niet meer op de werkplek bevinden. Wanneer er apparaten of machines afgekeurd worden, zullen wij een duidelijke rode afkeursticker bevestigen.

Is het apparaat niet meer te maken, dan kunnen wij eventueel kijken voor een nieuw exemplaar

Wat als u vragen heeft?

Heeft u voor of tijdens de gereedschap keuring of arbeidsmiddelen keuring ergens vragen over, dan kunt u ons altijd aanspreken of bellen. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 06-37024273 en helpen u graag. Maar ook als u liever een e-mail stuurt, zijn wij goed bereikbaar en streven wij er naar om zo snel mogelijk antwoord te geven.

Nazorg

Ook na de keuring van uw elektrische apparaten, gereedschappen en arbeidsmiddelen kunt u rekenen op de beste service van gereedschapservice.nl U mag ons altijd bellen voor advies of om een vraag te stellen. Wij willen de klant immers graag tevreden houden.

Apparatuur

Voor onze keuringen gebruiken wij de Metrel Delta GT. Dit unieke apparaat is ontwikkeld om op locatie snel apparaten professioneel te testen en te rapporteren.
Deze word elk jaar gekalibreerd zodat deze altijd de juiste waardes geeft.
Mocht u het keuringscertificaat van ons apparaat in willen zien kunt u dit altijd aan ons vragen, wij sturen deze graag naar u toe.

Professionele en betaalbare keurmeester inhuren?

Bent u op zoek naar een vakkundige en betaalbare keurmeester voor het keuren van elektrische apparaten, gereedschappen en arbeidsmiddelen?

Dan kunt u ons bereiken op 06-37024273 of vraag voor een vrijblijvende offerte.

Ook voor advies over het testen van uw Elektrische apparaten, gereedschappen en arbeidsmiddelen.